De oorsprong en de ontwikkeling van het Circuit Spa-Francorchamps

Negentig jaar geleden besloten de vrienden Jules de Thier en Henri Langlois Van Ophem om een racecircuit te creëren in de regio Spa, die steeds meer toeristen aantrok. Het oorspronkelijke circuit liep over openbare wegen tussen de steden Francorchamps, Malmedy en Stavelot, en was bijna 15 kilometer lang. In 1979 werd de lengte verkleind tot 7 kilometer, in lijn met de normen van het moderne racen.

De magie van Eau Rouge

Vraag een racer wat het eerste is dat in hem opkomt bij het denken aan Spa-Francorchamps, en de kans is groot dat het antwoord 'Eau Rouge' is. Eau Rouge, genoemd naar de rivier die eronder door stroomt, is een complexe en razendsnelle bochtcombinatie die te boek staat als een van de meest uitdagende ter wereld. Het vraagt ultieme concentratie en vakkundige stuurvaardigheid om de auto op hoge snelheid door Eau Rouge en de daaropvolgende Raidillon-bocht te sturen. Maar wanneer het goed gaat, biedt het coureurs de mogelijkheid om een naaste rivaal in te halen op het rechte stuk dat volgt.

Lees hier ook meer over de bestemming Ninglinspo

Spa-Francorchamps is meer dan alleen Formule 1

Hoewel Spa-Francorchamps het meest bekend is door Formule 1, biedt dit circuit meer dan alleen de Grand Prix. Verschillende andere raceklassen, zoals de 24 uur van Spa en de MotoGP, maken ook gebruik van dit circuit. Dit geeft fans van over de hele wereld de kans om te genieten van spectaculaire raceactie in een prachtige omgeving, ongeacht hun favoriete raceklasse.
Als u zin heeft om de adrenaline en de opwinding van Spa-Francorchamps zelf te ervaren, is er geen beter moment dan nu. Of u nu een fan bent van Formule 1, u houdt van GT-racen, of u bent gewoon op zoek naar een unieke ervaring in de Belgische Ardennen, een bezoek aan Spa-Francorchamps zal u niet teleurstellen. Er zijn verschillende evenementen het hele jaar door, en er zijn ook rondleidingen beschikbaar die u achter de schermen brengen. U heeft de kans om de start-finishlijn te oversteken, de pitlanes te ervaren en zelfs de beroemde Eau Rouge-bocht van dichtbij te bekijken. Kortom, een bezoek aan Spa-Francorchamps biedt een onvergetelijke belevenis voor elke autosportliefhebber. U komt toch ook?

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners