De route

De start van de Ninglinspo wandelroute begint op een parkeerterrein in het pittoreske dorpje Sedoz, waar gratis geparkeerd kan worden. Zorg ervoor dat u vroeg begint, want de parkeerplaats kan snel vollopen. Let op: parkeren langs de weg is niet toegestaan en kan resulteren in een boete. Een café-restaurant en een groot informatiebord met de verschillende routes zijn ook ter plaatse. Er zijn twee routes: de gele route (2,5 km) en de blauwe route (6 km).

De Ninglinspo rivier strekt zich uit voor uw ogen bijna direct na uw start. Na enkele meters komt u bij de eerste houten brug over de rivier, de eerste van vele. Wat deze route uniek maakt in België, zijn de ontelbare watervallen, de uitgehakte rotsen en de wilde sfeer. Meerdere paden kunnen gevolgd worden, maar de meest boeiende route is die langs de rivier.

Kinderen

Kinderen zullen bijzonder gefascineerd zijn door deze route langs de rivier. Er zijn veel plekken om dammen te bouwen en ze kunnen ook talloze dieren zoals salamanders en kikkers tegenkomen. Nattigheid is een onderdeel van het avontuur, dus zorg voor een reservepaar sokken en de juste kinderkleding

Terugweg

Via de blauwe route zijn er twee mogelijkheden om terug te komen bij het parkeerterrein. Eén daarvan is om dezelfde weg terug te volgen. De andere optie is het nemen van de bredere bosweg. Deze route neemt u mee door het bos, langs het uitkijkpunt Drouet. Na ongeveer een uur wandelen komt u onderaan de weg uit en dan is het nog maar een klein stukje naar het parkeerterrein.

Panoramisch uitzicht

Als u de blauwe route volgt, komt u bij het panoramapunt Drouet. Dit uitzichtpunt biedt uw adembenemende blikken op de vallei.

Lees hier ook meer over Hoëgne

Praktische tips

  1. Volg de blauwe rechthoeken voor de standaard Ninglinspo-route (6 km).
  2. Trek comfortabele wandelschoenen aan en neem extra sokken mee.
  3. Laat kinderen oude kleding dragen waarin ze vrij kunnen ravotten.
  4. Houd rekening met het feit dat deze wandeling voornamelijk in de schaduw plaatsvindt, wat de temperatuur een beetje kan drukken.
  5. Het is een wandeling van ongeveer 6 km, maar verwacht ongeveer 2,5 uur te wandelen vanwege het vele klimmen en dalen.
  6. Honden zijn toegestaan in het gebied.

Een unieke wandelervaring wacht op u aan de Ninglinspo. Bereid u voor op een avontuurlijke dag vol natuurlijke schoonheid, plezier en onvergetelijke momenten.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners