Juweel van Spa

Als je door de ruime gangen van het Thermenpaleis loopt, kunt je gemakkelijk begrijpen waarom het wordt beschouwd als een architecturaal meesterwerk. Gebouwd in 1886 door de beroemde architect Leon Suys, schreeuwt elke hoek en elke steen van het paleis over de grandeur en elegantie van het tijdperk. Suys, die ook de Beurs in Brussel heeft ontworpen, heeft de perfecte balans gevonden tussen functionaliteit en esthetiek in dit opmerkelijke gebouw.

Je zou versteld staan van de verfijnde details en de zorgvuldigheid waarmee het gebouw is geconstrueerd. Elk stuk marmer, elke geschilderde stucco en de prachtige parketvloeren spreken van een tijd waarin kuuroorden niet alleen een plaats waren voor ontspanning, maar ook een plaats van sociale ontmoetingen, kunst en cultuur. Zo kun je ook genieten van hoogwaardge schaaldieren

Baden in luxe

Wat het Thermenpaleis uniek maakt, is niet alleen haar architecturale pracht, maar ook de faciliteiten die ze biedt voor welzijn en ontspanning. Het palace is uitgerust met bronwater van de “source de la reine” en 54 koperen badkuipen, symbool van het decadente leven van de high society die hier vertoefde.

Het unieke minerale water uit de 'source de la reine' is al eeuwen bekend voor zijn helende eigenschappen. Omringd door het weelderige interieur van het paleis, brengen het bronwater en de koperen badkuipen de kunst van het baden naar een geheel nieuw niveau.

Een tijdloze ervaring

De ervaring van het rondlopen in het Thermenpaleis is niet alleen beperkt tot de architecturale schoonheid en de luxe badfaciliteiten. Het is de levende geschiedenis ervan dat je meeneemt naar een tijd waarin kuuroorden de epicentra van de samenleving waren. Het is een reis door de tijd die de ware essentie van de stad Spa laat zien.

Het Thermenpaleis is meer dan alleen stenen en baden; het is een symbool voor de evolutie van Spa en haar rijke traditie van kuuroorden. Als je door de gangen van het paleis waadt, kun je je bijna de echo's horen van de levendige gesprekken, de gelach en het geknetter van ballroomdansen die ooit in deze prachtige zalen hebben plaatsgevonden.

Jouw reis naar thermenpaleis

Daarom is jouw reis naar Spa niet volledig zonder een bezoek aan het kleurrijke Thermenpaleis. Wandel door de gangen, baad in de luxe en adem de geschiedenis in, versterkt door de tijdloze charme van dit legendarische architectonische meesterwerk. Laat je meeslepen door een verhaal dat wordt verteld door de stenen, de koperen badkuipen en het bronwater. Beleef de glorie van het verleden en voel de tijdloze elegantie die het Thermenpaleis aan de wereld heeft gegeven.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners