Stoofpot: Een Belgische klassieker

Een kenmerkend gerecht uit de Ardennen, en ook te vinden in Spa, is stoofpot. Dit hartverwarmende gerecht bestaat uit langzaam gegaard vlees - meestal rundvlees - samen met aardappelen, wortelen, uien en specerijen. Het geheim van een smakelijke stoofpot zit in de keuze van het vlees en het krachtige Belgische bier dat in de saus wordt gebruikt om diepte en smaak toe te voegen.

Een andere lokale variatie van de stoofpot is "Chasseur Ardennais" (Ardense jager), een wildstoofpot die voornamelijk wordt gemaakt met wild zwijn, hert of fazant. Beide soorten stoofpotten worden vaak geserveerd met knapperig brood of aardappelpuree, wat perfect is om de smaakvolle saus op te nemen.

Pâté Gaumais

Pâté Gaumais is een delicatesse die oorspronkelijk afkomstig is uit de Gaume-regio in het zuiden van België, vlakbij de Ardennen. Dit heerlijke gerecht bestaat uit een korstdeeg gevuld met varkensvlees, kalfsvlees, uien en kruiden. Een kenmerk van Pâté Gaumais is dat het vlees wordt gemarineerd in witte wijn voordat het in de korst wordt gestopt, wat zorgt voor een kenmerkende en verfijnde smaak.

Pâté Gaumais wordt traditioneel koud geserveerd als voorgerecht of als onderdeel van een picknick tijdens een ontspannen dag in de prachtige omgeving van Spa en de Ardennen. Het past perfect bij een glas lokale wijn of een verfrissend glas Spa-mineraalwater.

Les Cacasseilles

Les Cacasseilles zijn onweerstaanbare kleine gebakjes uit Spa. Deze zoete lekkernijen hebben een korstdeegbodem, gevuld met aromatische banketbakkersroom op smaak gebracht met kaneel en vanille. De gebakjes zijn bedekt met meringue en een laagje abrikozenconfituur, wat zorgt voor een verrukkelijke combinatie van texturen en smaken.

Les Cacasseilles zijn een perfecte aanvulling op een kop koffie of thee, waardoor ze ideaal zijn als dessert of als traktatie tijdens een gezellig samenzijn met vrienden en familie.

Proef het beste van Spa!

Nu je een glimp hebt opgevangen van de heerlijke gerechten die Spa, België, te bieden heeft, is het hoog tijd om deze smaakvolle ervaringen zelf te ontdekken. Of je nu geniet van een hartige stoofpot, een verfijnde Pâté Gaumais of een verrukkelijke Cacasseille, de keuken van Spa biedt voor elk wat wils. Laat je culinaire zintuigen prikkelen en vertrek op een smakelijke ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van de Spaanse keuken.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners