Waarom Spa? Rust en verjonging

We leven in een tijd waarin stress en hectiek de boventoon voeren. Spa biedt een broodnodig toevluchtsoord. In de verbluffende natuurlijke schoonheid van de Ardennen, biedt Spa de perfecte omgeving voor rust, ontspanning en verjonging.

Het werelderfgoed stadje is beroemd om zijn thermale bronnen, waarvan de helende eigenschappen al bekend zijn sinds de Romeinse tijd. De thermen, gehouden in een modern gebouw met een panoramisch uitzicht over de stad, biedt zijn bezoekers een scala aan behandelingen, waaronder hydrotherapie, massages, schoonheidsbehandelingen en meer.

Hoe raak je er? Gemakkelijk en snel

België is een compact land, waardoor het gemakkelijk is om rond te reizen. Spa ligt in de provincie Luik, welke gemakkelijk bereikbaar is per trein, bus of auto vanuit elke grote stad in België. Vanuit Brussel, de hoofdstad van het land, is het bijvoorbeeld slechts een rit van ongeveer anderhalf uur met de trein.

Als je vanuit een verder gelegen locatie reist, is de snelste manier om naar Spa te komen via een vlucht naar de luchthaven van Brussel, en vervolgens een trein- of autorit naar de stad. Er zijn regelmatige vluchten vanuit de meeste grote Europese steden naar Brussel.

De beleving voorbij wellness

Hoewel de spa-ervaring op zichzelf al reden genoeg is om Spa te bezoeken, is dit niet alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Binnen de grenzen van dit kleine stadje kun je genieten van een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder wandelen, fietsen, golfen en paardrijden in de prachtige omliggende landschappen.

Natuurliefhebbers zullen genieten van het nabijgelegen natuurreservaat, de Hoge Venen, waar je een adembenemend natuurschoon en een overvloed aan wilde dieren en vogels aantreft. Voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers heeft Spa een charmante oude stad vol historische gebouwen en het beroemde Casino van Spa, het oudste ter wereld.

Jouw volgende stap? Spa

Het prachtige stadje Spa is dus veel meer dan een wellnessbestemming. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, of dat nu in de rustige omgeving van de natuur is, het verkennen van de rijke geschiedenis of het genieten van de lokale gastvrijheid en cultuur.

Spa wacht op jou. Dus waarom zou je nog langer wachten? Plan vandaag nog je bezoek en ervaar zelf de rust, de schoonheid, en het welzijn in Spa. Het belooft een ervaring te worden die je niet snel zult vergeten.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners