Bloeiende biodiversiteit

Het park wordt gekenmerkt door een mix van unieke vegetatie en betoverende landschappen - van dichte bossen, die 56% van het Belgische grondgebied beslaan, tot schilderachtige heidevelden, glooiende graslanden en de kenmerkende hoogvenen. Oorspronkelijk was dit gebied bedekt met beukenbossen, maar de eeuwen heen zijn verschillende soorten bomen aangeplant, waardoor er nu een breed scala aan vegetatie te vinden is. 

Extra tip: Gileppe Dam

Wandelingen en Routes

Wandelen in de Hoge Venen-Eifel is een onvergetelijk avontuur. Het is belangrijk op te merken dat de routes strikt zijn aangegeven om de lokale fauna en flora te beschermen; afwijking van de paden is niet toegestaan. Maar geen zorgen, de gemarkeerde paden bieden genoeg variëteit en adembenemende uitzichten om zelfs de meest fervente wandelaars tevreden te stellen.

Botrange: Het hoogste plek in België

Een van de meest opmerkelijke punten in de Hoge Venen-Eifel is Botrange, het hoogste punt in België. Hier vindt u ook een studie- en documentatiecentrum over het Natuurpark Hoge Venen - Eifel, opgericht door de provincie Luik. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de fascinerende biodiversiteit en het landschap van dit gebied.

Outdoor Activiteiten

Voor de actieve avonturiers biedt het park diverse outdoor-activiteiten. Kayakken, mountainbiken, camperen, of deelnemen aan een mysterieuze verrassingswandeling zijn slechts een paar van de vele mogelijkheden om in dit gevarieerde landschap van de natuur te genieten.

Praktische Info

Tijdens de zomer kan het ondanks het relatief koele klimaat soms heet worden, en vanwege brandgevaar kan het park dan gesloten worden. Het wordt dus aangeraden om vooraf de weersomstandigheden en eventuele waarschuwingen te controleren. 

De Hoge Venen – Eifel, met zijn diversiteit aan flora en fauna, is absoluut een bezoek waard. Het biedt een unieke wandelervaring, zowel voor de rustige natuurliefhebber als voor de actieve avonturier.

Prima te combineren met een bezoek aan de stad Spa en haar heerlijke wellnessfaciliteiten, restaurants en accommodaties! Voor meer detail, bezoek ook onze pagina.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners