De route

Het parcours van Hoëgne biedt wandelaars de ruimte om hun eigen afstand te bepalen. U kunt kiezen voor korte routes van 8 km, gematigde routes van 12 km of indien u zin heeft in een lange tocht, kunnen de paden verder uitgerekt worden tot 21 km. Met het startpunt op de weg genaamd Roquez, vindt u een groot parkeerterrein met voldoende ruimte. Volg het goed gemarkeerde pad met een blauw kruis en de weg leidt u moeiteloos langs de verbazingwekkende natuurlijke bezienswaardigheden.

De rivier zelf biedt een reeks van betoverende scènes zoals watervallen, kleine vijvers en stroomversnellingen. Na ongeveer een kilometer lopen, komt u aan bij de waterval Leopold II, een adembenemende natuurlijke attractie omgeven door schitterende rotsen bedekt met felgroen mos.

Pont de la Vecquée

De Pont de la Vecquée, een opmerkelijk uitziende brug halverwege de reis, biedt u een keerpunt als u wilt genieten van de korte wandelroute. Het is een populaire plaats voor het smakelijk verorberen van een zelf meegenomen lunch terwijl u over de vallei kijkt naar de idyllische omgeving.

Kinderen

Deze route is ideaal voor kinderen vanaf 7 jaar, want het biedt een mix van plezier en leren. Voorzorgsmaatregelen zoals stevige wandelschoenen en oude kleding zijn echter vereist. Vlakbij is er een bos van Gospinal waar u kunt genieten van een minder intensieve wandeling met kinderwagens.

Praktische tips

  1. Volg het bordje met het blauwe kruis
  2. Trek stevige wandelschoenen aan en neem extra sokken mee.
  3. Laat kinderen oude kleding dragen zodat ze volop kunnen genieten.
  4. Kom vroeg in het hoogseizoen, want het kan druk worden.
  5. Neem water en snacks mee, vooral omdat de eerste bar pas na 10 km te vinden is.
  6. Het Casino van SPA bezoeken! 

Een wandeling door de vallei van de Hoëgne zal ongetwijfeld een van de hoogtepunten van uw bezoek aan de Ardennen zijn. Stap in de schoenen van een avonturier en ga op verkenning uit in deze betoverende omgeving.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners