Domaine de Berinzenne

Gelegen op slechts een steenworp afstand van het centrum van de stad, is Domaine de Berinzenne een ideale plek voor zowel natuurliefhebbers als gezinnen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Dit uitgestrekte domein, inclusief het Museum van de Natuur en het Water en het bospark, biedt tal van recreatieve mogelijkheden voor het hele gezin. Wandel door de goed onderhouden paden en laat u verrassen door het gevarieerde landschap van loof- en naaldbomen, afgewisseld met open plekken en vijvers. Houd uw ogen open voor eekhoorns, herten en talrijke vogelsoorten die deze bossen hun thuis noemen. Terwijl u de prachtige bospaden bewandelt, vergeet niet om ook het indrukwekkende uitzicht vanu_it de Berinzenne Toren te bewonderen. Naast wandelingen en natuurobservatie, kunt u ook genieten van ontspannen picknicks in het park, gezellige momenten met uw dierbaren beleven bij de barbecuevoorzieningen, of een bezoek brengen aan het informatieve Museum van de Natuur en het Water. Domaine de Berinzenne is een uitnodigende oase van natuurlijke sereniteit.

Het park van de zeven uren

Het Park van de Zeven Uren, gelegen in het hart van Spa, is een uitstekende plek om te genieten van zowel de natuur als de historische bouwwerken. Het park, dat zijn naam ontleent aan de tijd die wandelaars vroeger nodig hadden om de omgeving te verkennen, is nu een populaire trekpleister voor bewoners en bezoekers. Ruik de geur van bloemen en bewonder de zorgvuldig aangelegde perken en gazons als u door het park wandelt. Laat uw blik glijden over de sierlijke fonteinen, standbeelden en pittoreske bruggetjes die dit park zijn unieke karakter geven. Bovendien zijn er parkbanken beschikbaar voor een momentje van rust en contemplatie. Een wandeling door Het Park van de Zeven Uren is niet compleet zonder even stil te staan bij de beroemde waterval, die wordt beschouwd als een van de oudste kunstmatige watervallen van Europa. Geniet van deze historische bezienswaardigheid, omringd door de groene weelderigheid van moeder natuur.

Parc de l'Ourchet in Spa

Als een stukje paradijs in het centrum van Spa, biedt Parc de l'Ourchet een gevoel van rust en ontspanning. Dit stadspark verleidt bezoekers met zijn uitgestrekte grasvelden, hoge bomen en een vijver met eenden, die samen een perfecte plek creëren om te ontspannen en tot rust te komen. Als u in de schaduw van de indrukwekkende bomen wilt lezen of picknicken, dan is Parc de l'Ourchet dé plek om te zijn. U kunt ook een spelletje petanque spelen met vrienden, of gewoon rustig langs de vijver wandelen en genieten van de sightseeing van eenden en andere vogels.

Nu u meer weet over de prachtige parken die Spa rijk is, bent u vast en zeker geïnspireerd om deze groene schatten te verkennen tijdens uw volgende bezoek aan de Ardennen. Trek eropuit en ontdek zelf de rustgevende mogelijkheden en mooie landschappen die de parken te bieden hebben.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners