Locatie

Gelegen in de provincie Luik, wordt een bezoek aan de Remouchamps Cave uitgevoerd in twee belangrijke fasen.

Ontdek de grot

In de eerste fase, wandelen bezoekers door verschillende kamers, beginnend bij de eerste kamer, die al 8000 jaar geleden werd bewoond door Paleolithische jagers. Na het wandelen door een veelheid van kleurrijke decors, komen bezoekers aan in De Kathedraal, een majestueuze, grote zaal. Veilige, schone paden leiden bezoekers dieper de grot in, waar een ervaren gids de geschiedenis van elk natuurlijk wonder vertelt.

De boottocht

De tweede fase van het bezoek begint bij het bereiken van de Kathedraal: een rustige boottocht op de langste ondergrondse rivier ter wereld. De boottocht biedt de bezoekers een geheel nieuwe ervaring en verdere schoonheden om te bewonderen, zoals de 'palmboom'. Na ongeveer vijf kwartier, eindigt de tocht en zijn de bezoekers terug bij het startpunt.

Bereikbaarheid

De grot is gemakkelijk bereikbaar vanuit Luik via snelweg E25, afrit 46 Aywaille/Remouchamps. Sla bij de verkeerslichten linksaf en na 1 km vindt u de grot aan de linkerkant, na de brug over de Amblève, aan het begin van de Rue de Louveign in Remouchamps. Controleert u de website voor de meest recente entreekosten.

Verblijfsinformatie

Planningen maken om deze prachtige grotten te bezoeken? Overweeg dan om te verblijven in de luxe bungalow de Cuberdon, op slechts 2 minuten rijden van Durbuy. Eind 2021 opgewaardeerd en uitgerust met alle moderne gemakken, is deze bungalow geschikt voor 5 personen - ideaal voor een gezinsvakantie.

Geniet van de majesteit van de Grot van Remouchamps, een perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en avontuur.

Terug
Bekijk per categorie
Meest gelezen
Bekijk hier Onze partners